problem solved

Koulutehtävänäni on löytää keinoja ruokajätteen vähentämiseen eri osissa toimitusketjua, mutta henkilökohtaisestihan kauhistuttaa oma käytös. Aivan liian nopeasti kertyy täysi biopussi, koska teen melko harvoin jääkaapin jämistä ruokaa ja moni ruoka-aines ehtii pilaantua, ennen kun keksin sille käyttöä. Ostan joskus myös liian isoja purkkeja/pakkauksia, vaikka pienempiäkin olisi saatavilla, sillä ajattelen kilohinnan olevan tärkeämpää kuin saada tarvitsemani määrä ruokaa. Heitin juuri 3/4 majoneesipurkista pois, sillä tarvitsin siitä vain osan joskus kauan sitten. Ostaessani sen ajattelin tekeväni sitten pari viikonloppua putkeen omia majoneeseja, mutta enhän minä edes oikein tykkää majoneesista, joten eipä tullut tehtyä.

Salaatti on yksi kätevimmistä muodoista yhdistellä ruuan rippeitä, ja tänään pienen googlettamisen jälkeen löysin sopivan reseptin jääkaapin jämilleni. Salaattiaineksina löytyi cosmopolitan-salaattia, kurkkua ja avocadoa, mutta niistä tulisi keskenään kovin kuiva salaatti. Minulla oli myös avattu, melken täysi Oatlyn Fraiche, jolle halusin käyttöä.

Ratkaisuksi päätyi raikas “perunasalaatti”, sillä sekoitin salaattiainekset fraicheen ja kuutioin muutaman keitetyn perunan sekaan . Maustoin vielä hieman sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Alkuperäinen resepti oli kanalla eikä perunalla, mutta kanaa minulla ei ollut. Tulipahan vahingossa ihan vegaaninen täyttävä salaatti.

SONY DSCSONY DSC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s