architecture & sunsets

Tel Aviv oli jälleen kokemisen arvoinen matkakohde ja nyt toisen kerran jälkeen hahmotan jo alueet selkeämmin. Siellä puretaan jatkuvasti vanhoja rakennuksia ja uusia nousee tilalle. Kaupungissa on melko vaihtelevaa rakennustyyliä jota on mielenkiintoista seurata; rantakadulla on todella korkeita hotelleja ja kerrostaloja, kuten myös ravintola-/ostoskadulla Rothschildilla. Pienemmillä välikaduilla ja kujilla on vaatimattomampaa ja matalampaa asuintaloa, kun taas esim. Neve Tzedek-alueella on Bauhaus-tyylistä kivitaloa, paljon kauniita kukkia ja pieniä kauppoja. Jaffan vanha kaupunki on vaaleaa kiveä, pieniä kujia ja portaita täynnä.

Viimeksi hotellimme oli Rothschildilla, ja tällä kertaa rannasta seuraavalla kadulla ja hieman pohjoisemmassa. Jaffaan oli kävelymatka, johon kyllä sai kuumimpana aikana n. 45min kulumaan vaikka onkin rantaviivaa pitkin näköetäisyyden päässä. Teki monesti mieli vuokrata pyörä (vuokraustelineitä oli useampi ihan Jaffaan asti) ja melkein kaikki paikalliset liikkuvat pyörällä tai muulla välineellä (sähköpyöriä, sähköpotkulautoja, hoverboardeja ja ties mitä oli vaikka millä mitalla).

IMG_5103IMG_5293neve tzedek talot.jpgDSC09892.JPGDSC09870.JPG

Ihmisiä alkaa vasta iltapäivällä valua rannalle, kun paahtavin aika on ohi. Päivisin sai nauttia melkein tyhjistä rannoista, ja muutama paikallinen tulikin ihan varoittelemaan meitä liian kuumasta auringosta ja tarjosi meille juomisistaan. Otimme aurinkoa mieluummin rannan yläpuolella olevalla nurmikolla, sillä hiekka on niin polttavan kuumaa ja muutenkin sotkuista. Auringonlaskut ovat todella kauniita ja siihen aikaan kannattaa kävellä Jaffan vanhaan kaupunkiin.

Rantavahdit komentelevat meressä uivia tiuhaan tahtiin tulemaan lähemmäksi rantaa, sillä virtaus on todella vahva ja uida saa vain rajatulla alueella. Itse kastauduin usein vain polviin saakka, ja silti kaatuilin aaltojen voimasta.

IMG_5219IMG_5227IMG_5046IMG_5287IMG_5223

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s