hearty tomato soup

Syön tässä eilen tehtyä tomaatti-sipuli-linssikeittoa, jonka reseptin löysin K-ruuan sivuilta. Tänään keitto on vielä parempaa, kun maut ovat imeytyneet ja keitto on hieman tekeytynyt paksummaksi ja ruokaisammaksi. Keitto on tosiaan yllättävän täyttävää, minulle riitti eilenkin vain yksi annos.

Ainekset näkyvätkin ensimmäisessä kuvassa eli: 1,5 dl linssejä (vihreät tai punaiset käyvät yhtä hyvin), kasviperäinen ruokakerma (Plant, Oatly, ja Pirkalla on myös uutuus jota ei tosin minun lähikaupasta löydy), 1-2 valkosipulin kynttä, 1 tavallinen sipuli, nippu basilikaa ja 2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja.

Aloita valmistelemalla linssit pakkauksen ohjeen mukaan (itse skippasin vihreiden linssien liottamisen, huuhtelin ja keitin ne suoraan). Kuullota sipulit öljyssä keittokattilassa. Minulla ei ole sauvasekoitinta, joten pyöräytin tomaatit blenderissä suoraan tölkeistä. Lisää tomaattisose kattilaan sipulien sekaan ja lisää myös linssit ja ruokakerma. Tässä järjestyksessä pelkästään tomaatit ovat soseena ja muut ainekset paloina, ja näin ollen keitossa on mukavasti suutuntumaa, mutta ei kai mikään estä soseuttamasta kaikkea. Kiehauta keitto ja mausta suolalla, sokerilla ja muilla valinnaisilla mausteilla.

Viimeistele tuoreella basilikalla ja tarjoa tuoreen valkoisen leivän kanssa. Lorautin myös hieman oliiviöljyä pinnalle.

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Advertisements

One thought on “hearty tomato soup

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s